Primele douăzeci şi două de chakre



CHAKRELE TRIDIMENSIONALE

Chakra de bază

Prima chakră este aşezământul corpului fizic. Ea se concentrează pe viaţa noastră terestră, punându-ne în mod specific în legătură cu pământul. Ea se ocupă cu teme precum împământarea şi supravieţuirea. În perioada veche Lemuriană, chakra de bază era cel mai adesea deschisă. Prima chakră se ocupa de viaţa noastră de aici, de pe pământ. Culoarea sa este roşu şi este conectată cu gonadele.

A doua chakră

Cea de a doua chakră este chakra polarităţii. Are legătură cu creativitatea, echilibrul masculin şi feminin şi cu energiile noastre sexuale. Partea din spate a chakrei a doua are legătură cu sediul minţii subconştiente. Glanda cu care este conectată este glanda ludig sau Lyden, parte componentă a sistemului limfatic. Culoarea sa este de obicei numită portocaliu. Pe această chakră s-a pus accentul în dezvoltarea Lemuriană târzie.

Chakra 3

Cea de a treia chakră este sediul corpului emoţional. Glandele suprarenale au legătură cu această chakră, iar culoarea asociată de obicei este galbenul. Perioada Atlantidei în istoria omenirii s-a concentrat asupra dezvoltării acestei chakre.

Chakra 4

A patra chakră are legătură cu dragostea necondiţionată. Glanda cu care este asociată este timusul; culoarea cel mai des asociată cu ea este verdele. Asupra acestei chakre s-a pus accentul în perioada lui Christos.

Chakra 5

Chakra gâtului este legată de comunicare, exprimare şi utilizarea voinţei. Tiroida este glanda asociată cu această chakră. Culoarea cel mai des asociată cu ea este albastru. Ea este cea care este dezvoltată în epoca Vărsătorului.

Chakra 6

Chakra celui de al treilea ochi este legată de vederea şi viziunea spirituală. Glanda asociată cu această chakră este cea pituitară. Culoarea cel mai des asociată cu această chakră este violetul. Chakra celui de al treilea ochi are de asemena legătură cu mintea conştientă.

Chakra 7

Chakra creştetului are de-a face cu mintea supraconştientă, sufletul, sinele superior şi Dumnezeu. Este cu adevărat poarta noastră prin care captăm energiile superioare. Culoarea cel mai des asociată cu această chakră este lumina albă sau o lumină albă cu reflexe de curcubeu. Glanda asociată cu ea este cea pineală.

Chakrele dimensiunii a 4-a

Chakra a opta

A opta cakră este prima chakră a dimensiunii a patra; este locaşul sufletului. Aşa cum în a treia dimensiune pământul, este desemnat cu numărul zero, şi reprezintă existenţa fizică, tot aşa în dimensiunea a patra, lăcaşul sufletului devine locul existenţei în dimensiunea a 4 a.

Culorile chakrelor de la opt la doisprezece sunt exact aceleaşi ca şi culorile razelor superioare din dimensiunea a patra (aceste raze vor fi explicate mai detaliat într-un capitol viitor). Culorile chakrei a opta sunt verde smarald şi purpuriu.

A noua chakră

Cea de a noua chakră corespunde chakrei de bază din dimensiunea a treia. Este legată de corpul de lumină. Are legătură cu veselia. Când această chakră este activată, ea aprinde corpul de lumină, care acum se află în structura dumneavoastră celulară şi subcelulară. Culoarea acestei chakre este verde albăstrui.

Chakra a zecea

Chakra a zecea este asociată cu chakra polarităţii din a treia dimensiune. Are legătură cu integrarea masculinului şi femininului în sine. Această chakră începe să funcţioneze atunci când energiile masculine şi feminine sunt în echilibru perfect. Aceasta este trăită ca o stare de lipsă de efort şi de corelare cu sufletul propriu. Culoarea acestei chakre este sidefie.

Chakra a unsprezecea

Aceasta este chakra energiilor erei noi. Corespunde cu chakra plexului solar din a treia dimensiune. Conectând chakra a treia la cea de a unsprezecea, putem să diminuăm traumele vieţii prezente sau ale vieţilor anterioare, care sunt stocate în chakra numărul trei.

Sentimentul pe care-l degajă energia chakrei a unsprezecea este ca un val şi se va mişca prin corpul dumneavoastră şi va ieşi fără să staţioneze şi fără să se ataşeze de vreo zonă de percepţie greşită. (Înainte ca a patra dimensiune să fie disponibilă, un răspuns emoţional neechilibrat obişnuia să se ataşeze de percepţiile greşite existente în corp). Culoarea acestei chakre este roz-portocoaliu.

A douăsprezecea chakră

A douăsprezecea chakră ţine de conştiinţa christică, ce este o energie transformatoare care pune în legătură toate formele de energie. Ea este asociată cu chakra inimii în a treia dimensiune, iar culoarea ei este auriu sclipitor.

A treisprezecea chakră

A treisprezecea chakră se leagă de manifestarea comunicării prin vibraţii. Aceasta este chakra care se foloseşte pentru materializarea sau dematerializarea lucrurilor. Este chakra folosită de asemenea pentru teleportare. Se utilizează şi pentru vindecare. Culoarea ei este roz violet deschis.

A paisprezecea chakră

Chakra a paisprezecea are legătură cu Planul Divin. Permite planului mental să se predea. Cea de a paisprezecea chakră spune că tu permiţi Planului Divin să-ţi arate calea fără evaluarea sau analiza prin credinţele concepţiilor tale mentale.

Această chakră îi corespunde celui de al treilea ochi din dimensiunea a treia. Aduce clarviziune în dimensiunea a patra şi activează nelimitarea ta. Culoarea acestei chakre este albastru-violet închis.

A cincisprezecea chakră

Chakra a cincisprezecea se ocupă de legătura noastră monadică. Ea îi corespunde chakrei creştetului din dimensiunea a treia, legătura ta spirituală. Deschizând a cincisprezecea chakră, poţi permite ca noua ta legătură spirituală, care este monada, să opereze. Aceasta se întâmplă în momentul în care treci de a patra iniţiere. La a cincea iniţiere noi ne conectăm cu monada, care ne aduce la poarta către ascensiune. Când operează această chakră, ea spune că structura sufletului tău este suficient de stabilă pentru a mânui energia şi scopul informaţional care vine de la nivelul monadic. Culoarea este alb auriu deschis.

Chakrele din dimensiunea a cincea

A şaisprezecea chakră

Are legătură cu ascensiunea şi cu devenirea de fiinţă universală. Chakra a şaisprezecea este cea care descinde în chakra creştetului capului în momentul ascensiunii. Când această chakră a fost activată, maestrul trebuie să decidă dacă el sau ea, urmează să rămână sau nu în existenţa fizică. Fiinţa universală se mişcă prin toate sistemele şi dimensiunile şi se poate adapta la orice formă energetică sau corporală necesară.

Fiind prima chakră a sistemului de reţele ale chakrelor din a cincea dimensiune, această chakră de ascensiune spre monadă şi devenire universal este baza noastră, aşa cum chakra a opta, locul sufletului, era punctul de bază pentru chakrele din a patra dimensiune. Culoarea acestei chakre este mov deschis-alb.

A şaptesprezecea chakră


Cea de a şaptesprezecea chakră are legătură cu lumina universală, şi corespunde chakrei noua sau corpului de lumină în dimensiunea a patra. Progresia se face din dimensiunea a treia, care este solidă, către dimensiunea a patra, care este solidă şi luminoasă, spre dimensiunea a cincea care este complet luminoasă. Deoarece este compusă din toate culorile spectrului vizibil, are o multitudine de nuanţe de alb.

Chakra a optsprezecea

Cea de a optsprezecea chakră are legătură cu intenţia divină din dimensiunea a şasea. Când este activată, această chakră creează capacitatea de a introduce dimensiunea a şasea a realităţii. Dacă vă uitaţi la schema de la tabelul de chakre, veţi observa că între chakrele optsprezece şi nouăsprezece scrie „nu există corespondenţă” Motivul este că la nivelul cinci dimensional nu există corespondenţă cu nivelul plexului solar, pentru că el a fost unit cu chakra inimii. Are culoarea roz-auriu.

Chakra a nouăsprezecea

Este legată de energia universală. Energia inimii este punctul de concentrare în dimensiunea a treia; conştiinţa christică este energia care se extinde în dimensiunea a patra; în dimensiunea a cincea, corespondenţa este cu energia universală. Această energie este percepută de cei care lasă să treacă această energie prin această chakră, prin nivelul monadic, şi prin nivelul sufletului către corpul fizic. Este de culoare magenta.

Chakra a douăzecia

A douăzecea chakră pune accentul pe fiinţare. În dimensiunea a treia era necesar să comunici; în dimensiunea a patra ai fost capabil să comunici într-un mod mult mai extins prin lumină, prin intermediul vibraţiilor; în dimensiunea a cincea nu este necesar schimbul. Există o fiinţare pură în cadrul căreia nu este nevoie de un schimb pentru a se realiza comunicarea. Culoarea este violet-auriu.

Chakra a douăzeci şi una

A douăzeci şi una chakră are legătură cu structura divină. Ea creează dintr-un moment al evoluţiei care este de fapt un punct decisiv. În dimensiunea a treia, ochiul al treilea îţi creează capacităţi de clarvăzător; în dimensiunea a patra el este Planul Divin. Acum te afli dincolo de structura dimensiunii a cincea, în cadrul învăţăturii tale care a avut loc la nivelul Structurii Divine. Vywamus a spus referitor la această chakră „Acum trebuie să vă spun că nici unul dintre voi nu trebuie să îşi facă griji în următorii doi sau trei ani”. Culoarea sa este albastru-auriu.

Chakra a douăzeci şi doua

A douăzeci şi doua chakră are legătură cu Sursa. Are culoarea platinei.

Djwhal Khul, canalizat prin Alice A. Bailey

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu