Ciclul Mesaje - Urări de Fericire Veşnică


OMRAAM  MIKHAEL  AIVANHOV

Conferinţa din 23 August 1953
CICLUL MESAJE

     Lectura meditaţiei zilei.
    
     “Acela care doreşte să lucreze cu principiile lui Hristos, care sunt veşnice, neschimbătoare, acela aparţine Fraternităţii Albe Universale. El nu distruge nimic, nu lucrează împotriva lui Hristos, nu aduce o religie nouă, nu, el este adeptul formelor noi, atâta tot. În timp ce acela care se agaţă de forme dovedeşte că nu a înţeles principiile. El îşi imaginează că forma îl va salva şi doarme liniştit, protejat fiind de formă… Da, în formă se adoarme cu adevărat. În timp ce, aceia care nu dau prea mare importanţă formelor şi lucrează cu principiile, evoluează enorm. Nu este mai avantajos acest ideal pe care vi-l prezint ? Chiar Hristos Însuşi va veni să vă spună că este minunat, căci stă scris în Evanghelii: “Cuvântul ucide şi Spiritul însufleţeşte”. Tocmai acest lucru vi-l explic acum. Da, fără încetare, eu vă împing spre Spiritul care însufleţeşte. Toţi cei care oferă primul loc principiilor, aparţin Marii Fraternităţi Albe Universale. Nu acestei Fraternităţi care se gaseşte aici, pe pământ, ci Fraternităţii Albe Universale care îmbrăţişează toate creaturile cele mai luminoase din univers”.


Urări de fericire date de Maestrul OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

Meditaţia de la răsăritul soarelui

12 august 1967

Bonfin, Franţa


     …Astfel, voi toţi, surâzători şi frumoşi, asemenea Serafimilor, asemenea Heruvimilor, veţi deveni Copiii Domnului, vorbind despre măreţia Sa peste tot, astfel ca Împăraţia Sa să vină cât mai repede; şi viaţa va fi plină de Bucurie, de Fericire, de Poezie, de Muzică, iar omenirea întreagă va fremăta, va vibra şi toţi vor trăi ca fraţii. Râurile vor curge, florile vor parfuma atmosfera, păsările vor cânta dumnezeieşte şi toată Creaţia va cânta imnul de slavă al Domnului. Nu vor mai fi războaie, nici distrugeri, nici mizerie, nici boli sau crime. Iar pământul va fi, pentru întâia oară, în sfârşit un Adevărat pământ al tuturor Fiinţelor.

     Împreună, în această Fraternitate Albă Universală, în Armonie, în Acord, în acelaşi Spirit.
     Iată dorinţa mea:

     Fie ca Îngerii şi Arhanghelii să deschidă acum porţile, să-şi deschidă generozitatea întregii omeniri, să existe o abundenţă de Lumină şi de Înţelegere, de Bucurie şi Fericire, iar omul să-şi îndeplinească, să-şi realizeze Înalta Sa Misiune, pentru care a venit pe pământ, adică să fie o reflecţie, o expresie a Tatălui Ceresc, a Frumuseţii Cerului !

     Fericiţi sunt cei care au această Conştiinţă !
     Fericiţi sunt cei care lucrează în această direcţie !
     Fericiţi sunt cei care sunt folositori altora !
     Fericiţi sunt cei care sau hotărât să devină călăuzele Domnului !
     Fericiţi sunt cei liniştiţi şi nobili !
     Fericiţi sunt cei care se află în Pace !
     Fericiţi sunt cei care doresc să lucreze întru sacrificiu !
     Fericiţi să fie Copiii Fraternităţii Albe Universale !


Mesaj materialiştilor

     Sunt foarte fericit astăzi dragii mei fraţi şi surori, să vă pot spune câteva cuvinte, în această frumoasă regiune a Franţei, cu cerul pururea albastru, cu aerul parfumat şi soarele mereu surâzător. Ce linişte profundă şi ce pace, în acest colţ minunat !  
     Sunt sigur că simţiţi deja, că o nouă zi se ridică peste lume. Istoria pământului şi a omenirii are perioade care se succed. Fiecare perioadă adaugă ceva nou în viaţa fiinţelor. Ştiinţa astrologică a antichităţii era capabilă să prevadă desfăşurarea evenimentelor în viaţa oamenilor în legătură directă cu mişcarea stelelor şi a planetelor. Fără a intra în detaliile perioadelor pe care pământul le-a parcurs deja şi o dată cu el, întreaga omenire, ceea ce ne-ar conduce foarte departe, vă voi spune numai, că o epocă veche, asemenea unei nopţi lungi neplăcute şi întunecoasă va dispare. Ea pleacă în negura vremii, pentru a face loc unei ere noi, cu o cultură însorită ! Se aude deja, copiii soarelui şi ai luminii cântând ode de bucurie şi recunoştinţă adresate bunătăţii fără de sfârşit a Creatorului. Se vede soarele deschizându-se, iar Îngerii, neobosiţii servitor ai Domnului coborând pentru a pune ordine şi armonie în sufletele sensibile şi afectuoase. Un nou pământ şi un cer nou sunt în pregătire şi în formare, demult, în marile ateliere ale Domnului. Copiii noii vieţi cunosc o cale minunată: drumul care duce către soare ! Ei au gustat fructe delicioase, coapte sub razele acestui soare, fructe ale bucuriei, speranţei şi iubirii divine. Ei îi întreabă acum, pe fraţii lor, puţin adormiţi în materie, lipsiţi de credinţă şi speranţă:
-     Credeţi voi că mai există, încă, fiinţe inteligente pe pământ ?
-     Bineînţeles ! răspund ei, aceşti fraţi amabili care s-au bazat numai pe materie, necunoscând de altfel bine nici ce reprezintă ea, în realitate. Bineînţeles, noi o credem ! Iar aceste fiinţe inteligente suntem noi !...
-     Oh, este minunat ! răspund copiii noii vieţi. Ce bine este să poţi fi considerat printre fiinţele inteligente şi înţelegătoare ! Credeţi voi că există pe pământ, fiinţe drepte şi nobile ?
-     Cum adică ? se întrebă acei fraţi împovăraţi şi îngreunaţi în materie. Bineînţeles, noi o credem ! Noi suntem acele fiinţe drepte şi nobile ! Toţi ceilalţi se găsesc în greşeală şi într-o totală neştiinţă !
-     Oh, cât de minunat este ! exclamă copiii noii vieţi. Este minunat să fii drept şi nobil în această viaţă, atât de tristă şi de cenuşie pentru majoritatea oamenilor. Credeţi în existenţa fiinţelor bune, frumoase şi puternice ? continuă să întrebe copiii noii vieţi.
-     Ei, nu există nici o îndoială ! le răspund fraţii puţin întârziaţi şi revoltaţi, unii recunoscând că au fost forţaţi sau bătuţi de alţii, în încercările vieţii, iar ceilalţi, încântaţi, atraşi sau seduşi de farmecul creaturilor specializate în aceasta. În astfel de cazuri, de ce să nu credem în existenţa fiinţelor puternice şi frumoase ?
     După aceasta copiii speranţei ai vieţii noi afirmă cu solemnitate aici:
-     Oh, ne-aţi dat mijloacele de a dovedi şi de a vă convinge că frumuseţea, inteligenţa, forţa dreptatea, blândeţea, mila, răbdarea şi toate celelalte calităţi şi virtuţi sublime sunt atribute, sau mici frânturi, venite dintr-o sursă unică, transmisă prin căi intermediare până la noi. Această Sursă binecuvântată alimentează toate lumile şi creaturile în spaţiul nelimitat. Dacă toate aceste calităţi şi virtuţi veneau de la voi înşivă - care sunteţi constituiţi din materie şi numai din ea, după părerea voastră – de ce, atunci, nu puteţi deveni, după dorinţă, atotputernici, atotştiutori sau frumoşi, aşa cum o doriţi voi înşivă ? Aceste calităţi pe care le au oamenii, vin deci, dintr-o Sursă aflată, logic, în afara noastră, sau dincolo de posibilităţile noastre actuale de percepţie. Reunite deci, prin imaginaţia voastră, toate aceste calităţi şi virtuţi, amplificaţi-le până la infinit, într-o singură fiinţă. Tocmai această fiinţă, cu adevărat, o numim divinitate, de acolo ne vin toate darurile şi toate posibilităţile, Fiinţa unică, de necontestat, mai reală decât realitatea însăşi. A te îndoi de existenţa ei, înseamnă a te îndoi de propria-ţi inteligenţă, bunătate şi forţă, de viitorul măreţ pe care îl poţi avea. Aici se află cea mai mare greşeală care s-a strecurat în intelectul fraţilor noştri, sclavi ai materiei, care poartă nume sforăitoare de atei, materialişti, raţionalişti, anarhişti, nume bizare…
     Putem noi să facem să ne crească calităţile şi virtuţile ? Da ! Unindu-ne prin:
·        Gândirea corectă şi luminoasă a adevăratei inteligenţe.
·        Sentimentul cald şi plin de viaţă al iubirii dezinteresate.
·        Acţiunea dreaptă şi nobilă a unei activităţi ordonate şi armonioase.
     Unindu-ne cu această Sursă inepuizabilă de bunătate, de bucurie şi de fericire care reprezintă Soarele spiritual ne îndreptăm spre perfecţiune. Adevăraţii gânditori, adevăraţii mistici, cu mintea limpede, profeţii, maeştrii ai iniţierilor din toate timpurile, recunosc acest mare şi sublim Adevăr, care este deasupra tuturor adevărurilor. Ei se înclină cu dragoste, cu umilinţă şi cu adoraţie în Faţa Fiinţei Supreme, care este adevărata sursă a binelui, a tuturor bogăţiilor exterioare şi interioare. De acolo toţi îşi trăgeau forţe pentru inspiraţie, revelaţii şi acţiunile care urmau. Nu simţiţi că există ceva schimbat în viaţă, în natura umană şi în natura înconjurătoare ? Chiar şi soarele şi stelele cele mai îndepărtate ne trimit mesajele cele mai tulburătoare. Nu simţiţi că forţele subterane, din oceane, din aer şi din eterul cosmic sunt toate într-o activitate înfrigurată ? Nu simţiţi că entităţi, în mod incalculabil, coboară din eterul regiunilor celeste cu intenţia de a ne trezi la realităţile spirituale ? Că aceste fiinţe, care dirijează miliarde de alte fiinţe, lucrează pe pietre, pe plante, pe animale şi pe oameni ? Aşteptaţi dezlănţuirea celor mai mari calamităţi şi cataclisme, când aceste forţe vin din subteran să pună în primejdie fragila noastră scoarţă terestră ? Ca oceanele să se reverse peste continente ? Ca uraganele să-şi arate forţa şi puterea de a mătura totul în calea lor ? Ca războaiele cele mai devastatoare să se declanşeze între diverse naţii şi rase de pe glob ?
     Se spune în Sfânta Scriptură că soarele se va întuneca, luna nu va mai lumina, stelele vor cădea din cer, iar puterile din ceruri vor fi clătinate. Atunci Fiul Omului va apărea pe cer.
     Toate acestea sunt pur simbolice. După ştiinţa veche a simbolurilor, care revelează şi rezumă toate ştiinţele ezoterice, soarele care se întunecă semnifică că intelectul omenesc şi punctul lui de vedere nu vor mai fi clare. Operele numeroşilor savanţi, scriitori şi filozofi nu vor mai prezenta decât tulburare, deviaţii şi obscuritate. Punctul lor de vedere, bazat pe filozofie egocentrică se va prăbuşi. Iată un exemplu frapant: concluzia trasă de anumiţi cercetători sinceri, cinstiţi rătăciţi în ciuda evenimentelor, că legea vieţii este războiul, războiul şi lupta implacabilă dintre creaturi pentru existenţă. Această concluzie este trasă graţie observaţiilor lor din regiunile inferioare ale vieţii:
oceane, unde totul se mănâncă şi se devorează, la fel ca şi în păduri sau jungle, unde sălbăticiunile se sfâşie între ele, în mlaştini, în familii şi societăţi unde, peste tot, se constată egoismul, lupta feroce, masacrul. Ei au crezut că au dreptate să tragă o concluzie care nu conţine tot adevărul, ci doar cinci la sută ca procent. Totul este adevărat, dacă nu vedem decât în regiunile inferioare. Totul este adevărat dacă privim copilul egoist şi posesiv, care nu cere decât pentru sine, să ia, fără să se gândească la nimeni. Este egoismul, care absoarbe, care strigă, reclamă şi-i serveşte pe alţii. Dar, uităm să vedem că alături de copil există mama şi tatăl, sau bunicii, această mamă care este numai iubire şi dăruire, care se dăruieşte pentru a creşte copilul. Ea este încarnarea devotamentului şi sacrificiului. Nu putem noi concluziona că o altă lege există în viaţă, legea Iubirii şi a Sacrificiului ? Să luăm exemplul pământului, care este încă, un copil egoist, şi al mamei, soarele invizibil, căci El, Tatăl, este ascuns: este Soarele invizibil. Amândoi se apleacă continuu asupra copilului, încălzindu-l, luminându-l. Pământul prinde fără încetare forţe şi energii solare. Şi acest proces se continuă cu iubire şi rabdare până ce pământul ajunge la maturitate. Pământul va deveni, la rândul lui Soare, contrar previziunilor şi calculelor ştiinţifice făcute de astronomi şi savanţi, calcule bazate pe puncte de vedere pur mecanice, adică pe latura moartă a naturii. Dacă savanţii s-au aplecat doar asupra pământului şi a ceea ce se întâmplă în regiunile inferioare, nu văd decât fenomenele pur egoiste şi distrugătoare, ei neridicând ochii spre regiunile spiritului şi iubirii, unde conduc alte legi, cele ale bunătăţii, milei, sacrificiului, răbdării şi anonimatului. A fi în stare să faci să se maturizeze un fruct aspru, acid şi amar, sub razele bunătăţii şi iubirii, înseamnă să faci acest fruct dulce, delicios şi parfumat. Aşa se întâmplă şi cu oamenii. Într-o bună zi, toată omenirea va evolua, va progresa, iar oamenii vor părăsi planeta, lăsând-o micilor fraţi, animale, devenite ele însele mai evoluate mai inteligente. Nimic nu va putea rezista influenţei atotstăpânitoare a căldurii lumii divine. Este o problemă de timp. Ceea ce este extraordinar şi uimitor, incredibil pentru moment, este că savanţii neîncrezători şi atei, asemănători fructelor aspre şi acide, dure, vor deveni lapte şi miere, vorbind numai despre iubire. Acest exemplu ne arată că există un alt punct de vedere, cunoscut de Iniţiaţi, care ne determină să vedem lucrurile corect.
     S-a spus că luna nu va mai lumina. Asta înseamnă că inima omului este plină de prejudecăţi religioase şi de sentimente într-o continuă schimbare, instabile; aceste prejudecăţi şi sentimente vor fi reduse la neant.
     Stelele vor cădea din cer, aceasta înseamnă că multe autorităţi ştiinţifice, politice, economice, cât şi militare, din cauza unor tulburări de viaţă, nu vor mai putea remedia vechile lor metode, nu se vor putea adapta diferitelor condiţii, circumstanţe şi factori care vor intra în joc, astfel că ei vor cădea de pe piedestalul lor. Atunci, semnul Fiului omului va apărea pe cer. Asta înseamnă că o nouă lumină va apărea, că idei noi vor veni să pregătească o nouă cultură care va apărea. Savanţii nu vor mai căuta mijloace pur distructive. Filozofii nu vor mai inventa filozofii pur omeneşti şi îndepărtate de adevăr, dar vor accepta unica şi singura Filozofie care există de când Creaţia lumii, pe care cei mai mari Maeştri ai omeniirii o cunoşteau şi o practicau. Nici Hermes, nici Zoroastru, nici Rama, nici Budha sau Krishna, nici Orfeu, nici Moise, nici Platon, nici Pitagora, nici Fo-Hi, nici Lao-Tze nu au inventat nimic vreodată, nu au fabricat ei înşişi vreo filozofie. Dar ei toţi au studiat singura şi adevărata Filozofie, care a fost bine păstrată şi trimisă până în zilele noastre. Scriitorii nu vor mai scrie lucrări care distrug credinţa, bucuria şi speranţa, introducând după vreme anarhia şi haosul în sufletele oamenilor, fără a avea cea mai mică idee a responsabilităţii lor morale către cititori. Poeţii nu vor mai scrie poezii, unde tristeţea, slăbiciunea si dezolarea, la fel ca un sentimentalism crepuscular şi morbid, să slăbească fiinţa omenească. Pictorii nu vor mai picta tabloruri, care să fie reflectarea coşmarurilor lor continui, trăite în subconştientul lor mlăştinos, sau în beciuri sau subterane pline de mucegai. Dramaturgii nu vor mai prezenta numai piese unde nu se văd decât pasiuni omeneşti dezlănţuite, unde oamenii sunt în stare de conflict fără încetare şi merg pe drumuri, fără soluţii sau eliberare. Muzicienii nu vor compune cântece şi muzică care dezlănţuie infernul adormit din fiecare fiinţă umană, ce se manifestă în nebunii. Noii muzicieni vor crea o muzică nouă, care va corespunde celor mai înalte şi divine aspiraţii ale sufletului, dorinţei sale de a trăi din nou, viaţa pe care o trăia înainte de a părăsi Paradisul. Această muzică nouă va salva lumea. Ea va avea puterea magică de a face să coboare din Cer Focul Sfânt şi o întreagă ierarhie de fiinţe ale ordinii, armoniei şi frumuseţii. Dansul, sculptura, arhitectura… totul se va schimba şi se va ameliora graţie fiinţelor inteligente şi luminoase care cunosc structura şi modul de formare a fiinţei omeneşti cu toate vehiculele ei subtile.
     Această generaţie, a zilelor noastre, o spun Marii Maeştrii, este întunecată, materializată, haotică, dezordonată şi cristalizată în forme neoperante şi învechite. Această generaţie nu poate vibra la unison, cu impulsuri puternice şi irezistibile ale Sursei din care ţâşneşte soarele vizibil, reprezentant al Soarelui invizibil care este Hristos. O nouă generaţie apare, cu inimi şi inteligenţe noi, purtătoare a germenilor noi. Viaţa cea nouă se apropie ca şi Primăvara spirituală, la care adevăraţii poeţi visau, adevăraţii clarvăzători o contemplau, pe care adevăraţii profeţi o predicau.
     Noua învăţătură a Augustei Fraternităţi Albe Universale conţine toate metodele, toate regulile şi toate principiile cât şi disciplina şi recomandările necesare pentru pregătirea fiinţelor în vederea primirii noilor impulsuri şi emanaţii care se revarsă din inima sistemului solar. Această inimă ne trimite deja Căldura şi Lumina sa pentru a ne însufleţii şi învia. Totul să se înoiască, să vibreze şi să strălucească de viaţa cea nouă abundentă, intensă, care va purifica tot, însoţită de iubire, Speranţă, Credinţă arzătoare, de neclintit şi puternică, în existenţa Fiinţei tuturor fiinţelor, Strămoş al strămoşilor, Ascuns al ascunşilor, Duiosul Tată Ceresc, Tată Înţelegător şi Milostiv. Fie ca numele Lui să fie binecuvântat şi slăvit în vecii vecilor ! Oh, Doamne, fă ca această zi binecuvântată să vină cât mai repede, pentru ca întreaga omenire să tresară de bucurie şi recunoştinţă, ca să poată simţi prezenţa Ta, inexprimabilă în cuvinte omeneşti, dar care reprezintă învierea şi viaţa veşnică, în Bucurie, în Iubire şi în Pace.
     Fie ca voia Domnului să se împlinească !

Un minut de meditaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu